Beyin tümörleri - Yeni etkili tedaviler - Türkiye'de ne vaat ediyorlar? - VİDEO

Beyin tümörleri ilk başta pek belirti vermeyen, çocuklarda bile görülebilen, kafatası dışında büyüyen tümörlerdir.

Bugüne kadar beyinde tümör oluşumunun kesin nedeni bulunamamıştır.Son 10 yılda radyasyon yükünün artması ve genetik hasar nedeniyle beyin kanserlerinin sayısı artmıştır.

Medicina.az, Türkiye'de son 5 yılda geliştirilen en son beyin tümörü tedavisi türlerini araştırdı.

Beyin tümörü belirtileri:

- Kafatasında basınç hissi
- Şiddetli baş ağrısı
- Bulantı kusma
- Gözde iki görüntü
- Kol ve bacaklarda zayıflık
- İşitme, konuşma, görme kaybı
- Hafıza sorunu
- Konvülsiyonlar
- Boyun lenf bezlerinin şişmesi

Beyin tümörleri, MRI ve BT ile doğru bir şekilde teşhis edilir.

 

 

Günümüzde beyin tümörleri için 3 yöntem kullanılmaktadır: cerrahi, radyasyon ışını ve ilaç.

Ancak tümörün boyutuna bağlı olarak tümörün cerrahi olarak çıkarılması gerekir.

Yeni tedavi yöntemlerinden bazıları Türkiye'de uygulanmaktadır.

Stereotaktik radyocerrahi - sadece tümöre yönelik yüksek dozda radyasyon tümörün bulunduğu kısma verilir. Tümör dahili olarak kobalt veya lineer foton ışıklarıyla ısıtılır.

Gen tedavisi - virüs yüklü özel bir gen, tümöre enjekte edilir. Ve bu virüs kanser hücrelerini yer ve ardından hücreler antiviral ilaçlar tarafından öldürülür.

Bu yöntemlerin tahmini:

- Tümörün tipi ve derecesi dikkate alınır
- Hastalığın süresi, hastanın yaşı
- Tümörün beyinde bulunduğu yer
- Metastaz ya da değil
- Ameliyatla alınabilir mi?

Prognoz hastadan hastaya değişir, başarılı olursa tümörden tam iyileşme mümkündür.

Beyin tümörü ne kadar yeni ve küçükse, tamamen çıkarılması o kadar olasıdır. Tümör küçük ama hayati bir yerdeyse çıkarılırsa hastanın ölümüne veya sakat kalmasına neden olur, yarısı, bir kısmı alınır veya tamamı ışın tedavisi ile küçültülmeye çalışılır.

 


Ameliyattan önce:

Yeniliklerden biri, tümörün yerini, sınırlarını ve sinirler üzerindeki baskıyı belirlemek için USM'yi kullanmaktır. Bu sırada, beyne en az zarar verecek şekilde mümkün olduğu kadar çok tümör çıkarılır.

Nöromonitörizasyon - ameliyat, yüz, el ve ayak felçleri ve vestibüler bozukluklar sırasında beynin çeşitli fonksiyonlarını korumak için beyinden gelen sinyalleri kaydeder ve cerrahın ameliyat sırasında acil durumu değerlendirmesine olanak tanır.

Nöronavigasyon – tümör biyopsileri, tümörün çıkarılması, derin yerleşimli tümörler ve uç çıkarılması için 3D büyütme sağlar. Bu en iyi bilgisayar teknolojisidir. Bu operasyonda sağlıklı dokuların zarar görmesi önlenir.

İntraoperatif Fluorescein yöntemi - bu sırada tümör dokusu ve çevresi damardan verilen renkli bir ilaçla boyanır ve tümör gözlemlenir ve mikroskobik görüntüleme ile çıkarılır.

Bu yöntem sayesinde beyin dokusundan zar zor ayrılan tümörler normal ameliyathane ışığı altında rahatlıkla görülebilmektedir.

Radyocerrahi ve radyoterapi – X ışınları gibi yüksek ısı enerjisi, tümör hücrelerini yok etmek için kullanılır.

Türkiye'de bu 2 yöntemle yapılır: vücut dışına bir cihazdan ışık gönderilir ve nadir durumlarda vücudun içine, tümöre yakın bir yere radyasyon cihazı yerleştirilir.

Türkiye'de radyasyonun sadece tümörü etkilediği ve çevredeki normal dokuya dokunmadığı son model cihazlar kullanılmaktadır. Radyasyon beyne zarar verecek kadar kuvvetli değil ama tümörle birleştiği noktada tümör hücrelerini öldürecek kadar yüksek.

Bu yöntem, metastaz yapmış ve diğer organlardan beyne yayılmış birçok tümörü tedavi etmek için kullanılır.

Kemoterapi
Özel kimyasal kanser ilaçları ile tümör hücrelerinin öldürülmesidir.

Oral veya intravenöz olarak hap şeklinde uygulanır.

Şu anda 5 yıl öncesine göre çok daha farklı, yan etkisi daha az olan ve hatta hiç saç dökülmesi olmayan çeşitler var.

Uygun tedavi edildiğinde ve başka bir organdan kaynaklanmadığında, tümör temiz bir şekilde çıkarılırsa ortalama yaşam süresi istatistiksel olarak 3-5 yıldır. Ama beyin tümörü çıkarılan ve 10-15 yıl yaşayan ve uzun süre nüks etmeyen birçok hasta var.

Beyin tümörü tedavisi ve ameliyatını ilk aşamadan itibaren Türkiye'de direkt yaptırmak istiyorsanız Bayraktar Sağlık Turizmi Bakü ofisi ile hiç çekinmeden iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye'deki en iyi beyin onkolojisi cerrahlarının ve uzmanlarının kim olduğunu biliyorlar.

 


Bayraktar Sağlık Turizmi Şirketi, Azerbaycan vatandaşlarının Türkiye'deki muayene, tedavi ve operasyonlarını gerçekleştirmektedir. Şirketin resmi ofisi şimdi Bakü'de.

Diğer seyahat acentelerinden farkı:


1. Bu bir acente değildir ve Türkiye Cumhuriyeti'nin teşvikiyle oluşturulmuş bir şirkettir.
2. Hem Bakü'de hem de Türkiye'de ofislerin bulunması, hizmetin her iki ülkede de üst düzeyde organize edilmesini sağlar.
3. Diğer kurumlar, hastaları sadece belirli bir yüzde aldıkları kliniklere veya kendi kliniklerine yönlendirebilir. Bayraktar Sağlık Turizmi İstanbul'un tüm polikliniklerinde veya Universal hastanelerinde bütçenize uygun teklifler sunar.
4. Uçağınız herhangi bir nedenle rötar yaparsa, bilet ve otel sorunları sigortalıdır.
5. İşletme süresince mücbir sebep halleri sigortalıdır.
6. Azerbaycan'da dünya

Standartların kabul ettiği testler ve muayeneler yapılarak Türkiye'de diğer masraflardan ve zamandan tasarruf edilmektedir.
7. Acente ve aracılara ödenen faiz nedeniyle işlem ve inceleme fiyatlarında suni bir artış yapılmamakta, aksine ek indirimler alınmaktadır.
8. Hastanın personel, araba ve diğer ev ihtiyaçları Bakü çıkışından dönüşünüze kadar size eşlik edecektir.
9. Ameliyat sonrası muayene Bakü'de mümkün ise Türkiye'ye gitmeden dünya standartlarına uygun tetkik ve tetkiklerin Bakü'de yapılması zaman kaybını ve ek maliyetleri önlemektedir.

Fazla kilolarından ve obezitesinden ameliyatsız, güvenli bir şekilde kurtulmak isteyen tüm hastalar Bayraktar Sağlık Turizmi'nin tedavi paketlerini kullanabilirler.

×